A Microsoft Office (Excel, Word) forum. OfficeFrustration

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » OfficeFrustration forum » Microsoft Outlook » Installation & Setup
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read  

Outlook 2007 Slow and non responsive



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 20th, 2010, 10:56 PM posted to microsoft.public.outlook.installation
TinaShrum
external usenet poster
 
Posts: 2
Default Outlook 2007 Slow and non responsive

I am using Vista 32 bit, IE8, and have upgraded my memory to 4 GB. Updated
the computer bios. Purchased Office 2007 Professional Plus. I bought this 4
months ago for the business contact management. When I create a new email
message the characters are very slow in appearing in the message body. When I
try to move messages to a folder there is a long delay in the process.
Everything about Outlook is slow and time consuming. Can anyone please tell
me what to do to fix this problem. I am about ready to go to Yahoo.
Ads
  #2  
Old March 21st, 2010, 12:13 AM posted to microsoft.public.outlook.installation
Brian Tillman [MVP-Outlook]
external usenet poster
 
Posts: 2,485
Default Outlook 2007 Slow and non responsive

"TinaShrum" wrote in message
news
I am using Vista 32 bit, IE8, and have upgraded my memory to 4 GB. Updated
the computer bios. Purchased Office 2007 Professional Plus. I bought this 4
months ago for the business contact management. When I create a new email
message the characters are very slow in appearing in the message body. When
I
try to move messages to a folder there is a long delay in the process.
Everything about Outlook is slow and time consuming. Can anyone please tell
me what to do to fix this problem. I am about ready to go to Yahoo.


Have you applied all the Service Packs? Outlook 2007 had a performance
problem when it was released that was fixed by a subsequent Service Pack.
--
Brian Tillman [MVP-Outlook]

  #3  
Old March 27th, 2010, 01:43 AM posted to microsoft.public.outlook.installation
TinaShrum
external usenet poster
 
Posts: 2
Default Outlook 2007 Slow and non responsive

Yes, I have installed all service packs, updates and keep checking for any
additional updates. Nothing has helped. When I use the email from Coxmail, I
do not have this problem. Just in Outlook. The characters do not appear as I
type, and moving between messages is very slow. When Outloook is in "safe
mode" it does not have the issue as bad. What can I do? I really am feed up
with Microsoft.

"Brian Tillman [MVP-Outlook]" wrote:

"TinaShrum" wrote in message
news
I am using Vista 32 bit, IE8, and have upgraded my memory to 4 GB. Updated
the computer bios. Purchased Office 2007 Professional Plus. I bought this 4
months ago for the business contact management. When I create a new email
message the characters are very slow in appearing in the message body. When
I
try to move messages to a folder there is a long delay in the process.
Everything about Outlook is slow and time consuming. Can anyone please tell
me what to do to fix this problem. I am about ready to go to Yahoo.


Have you applied all the Service Packs? Outlook 2007 had a performance
problem when it was released that was fixed by a subsequent Service Pack.
--
Brian Tillman [MVP-Outlook]

.

  #4  
Old March 29th, 2010, 08:43 PM posted to microsoft.public.outlook.installation
Brian Tillman [MVP-Outlook]
external usenet poster
 
Posts: 2,485
Default Outlook 2007 Slow and non responsive

"TinaShrum" wrote in message
news
Yes, I have installed all service packs, updates and keep checking for any
additional updates. Nothing has helped. When I use the email from Coxmail, I
do not have this problem. Just in Outlook. The characters do not appear as I
type, and moving between messages is very slow. When Outloook is in "safe
mode" it does not have the issue as bad. What can I do? I really am feed up
with Microsoft.


If it's better in safe mode, then it's likely you have some add-in causing the
problem. Look in ToolsTrust Center at what add-ins you have installed and
disable them. Enable them one at a time and you should find the culprit.
--
Brian Tillman [MVP-Outlook]

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2019 OfficeFrustration.
The comments are property of their posters.