A Microsoft Office (Excel, Word) forum. OfficeFrustration

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » OfficeFrustration forum » Microsoft Access » Database Design
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read  

Attachment data type - not working in form



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old April 8th, 2010, 02:39 PM posted to microsoft.public.access.tablesdbdesign
szag via AccessMonster.com
external usenet poster
 
Posts: 99
Default Attachment data type - not working in form

I haven't use the attachement data type before.

I set up a field in my BE tables as an attachment data type. I placed this
field in my FE form, but when I right click on the field the "Manage
Attachments" and all other options on the shortcut menu are greyed out. Any
ideas?

--
Message posted via http://www.accessmonster.com

Ads
  #2  
Old April 8th, 2010, 03:40 PM posted to microsoft.public.access.tablesdbdesign
Allen Browne
external usenet poster
 
Posts: 11,706
Default Attachment data type - not working in form

Delete the attached table in the front end.
Compact.
The attach the table again.

Attachments are multi-valued fields, and use a super-hidden link table
that's not visible anywhere in the database. The link data doesn't have this
super-hidden table linked. Destroying the link, and then linking it again
should solve the problem.

--
Allen Browne - Microsoft MVP. Perth, Western Australia
Tips for Access users - http://allenbrowne.com/tips.html
Reply to group, rather than allenbrowne at mvps dot org.


"szag via AccessMonster.com" [email protected] wrote in message
news:[email protected]
I haven't use the attachement data type before.

I set up a field in my BE tables as an attachment data type. I placed this
field in my FE form, but when I right click on the field the "Manage
Attachments" and all other options on the shortcut menu are greyed out.
Any ideas?


  #3  
Old April 8th, 2010, 11:57 PM posted to microsoft.public.access.tablesdbdesign
David W. Fenton
external usenet poster
 
Posts: 3,373
Default Attachment data type - not working in form

"Allen Browne" wrote in
:

Attachments are multi-valued fields, and use a super-hidden link
table that's not visible anywhere in the database. The link data
doesn't have this super-hidden table linked. Destroying the link,
and then linking it again should solve the problem.


Is there any way to enumerate these "super-hidden" table links?

--
David W. Fenton http://www.dfenton.com/
usenet at dfenton dot com http://www.dfenton.com/DFA/
  #4  
Old April 9th, 2010, 05:11 AM posted to microsoft.public.access.tablesdbdesign
Allen Browne
external usenet poster
 
Posts: 11,706
Default Attachment data type - not working in form

"David W. Fenton" wrote in message
36.92...
"Allen Browne" wrote in
:

Attachments are multi-valued fields, and use a super-hidden link
table that's not visible anywhere in the database...


Is there any way to enumerate these "super-hidden" table links?


Not that I'm aware of, David.

From memory, you can actually see them referenced in some of the hidden
system tables that deal with complex columns -- was it MSysComplexColumns?

--
Allen Browne - Microsoft MVP. Perth, Western Australia
Tips for Access users - http://allenbrowne.com/tips.html
Reply to group, rather than allenbrowne at mvps dot org.




 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2020 OfficeFrustration.
The comments are property of their posters.